By Acte

KERSTHONDJE

Dinsdagavond hebben we een supergezellig kerstdiner gehad met het hele team en partners. Voor deze avond had onze tekstschrijfster Isabel een kerstverhaal geschreven, een verhaal met een speciale boodschap voor een bijzondere vrouw. Onze ontwerpster Suzan, die je gerust de ‘moeder’ mag noemen van ons succesconcept Tingsz, wilden we op een bijzondere manier in het zonnetje zetten. En dat is gelukt. Na het voorlezen van onderstaand verhaal vloeiden er naast een glas wijn ook tranen van ontroering. Suus moet nog wel heel even geduld hebben, want het nest Toller-pups wordt als het goed is op tweede Kerstdag geboren. Voor nu hele fijne kerstdagen en een sprankelend nieuwjaar!

Het was kerstavond, de tafel was gedekt met mooi servies, damasten servetten en verse bloemen in de FesZtoon, omgeven door flonkerend kaarslicht. Uit de keuken zweefde de heerlijke geur van de ovenschotel langzaam de kamer in. Een voor een druppelden de kinderen binnen.

Tevreden keek ze om zich heen. Het was een bewogen jaar geweest. Een jaar waarin meer dan ooit de kunst van het geven centraal had gestaan. Geven zonder jezelf te verliezen. Geven terwijl alle zekerheden om je heen leken te wankelen. Geven zonder dat de ander het zelfs maar in de gaten heeft wat je eigenlijk geeft.

Wat was het meest bijzondere dat je kon geven, mijmerde ze? Vertrouwen. Inspiratie. Waardering. Oprechte aandacht.

Dat je terugkrijgt wat je geeft was ook dit jaar weer bewezen. Er was volop loyaliteit, liefde, vriendschap en creativiteit om haar heen. In het gezin en op het werk.

Ze schrok op van een stevige vloek. Bas had net zijn mobiele telefoon neergelegd en kwam aangerend. “Spoedgeval, ik moet nu gaan, keizersnee is onvermijdelijk, ik kom zo snel mogelijk terug, begin maar zonder mij.” En weg was hij. Tja, fijn als je man op kerstavond dienst had. Risico van het vak.

Ze zette de oven zacht, schonk zichzelf een glas wijn in en ging bij de kinderen zitten. “Mam, waar ben je het meest dankbaar voor dit jaar?” Vroeg haar dochter. “Voor jullie natuurlijk”, lachte ze. “Nee serieus mam”, drong haar dochter aan.

Ze dacht even diep na. Het gaf haar voldoening dat ze het dit jaar weer hadden gered op de zaak. Meer dan dat, het sprankelde van de nieuwe ideeën. Haar team, zowel de ‘oude rotten’ als de nieuwkomers, hadden een geweldige inbreng gehad, iedereen zette een tandje bij als dat nodig was en het was fantastisch om te zien hoe mensen groeiden, als ze de ruimte kregen om hun talent de vrije loop te laten. Ze werd steeds enthousiaster toen ze vertelde hoe mooi het was om jonge mensen te mogen begeleiden daarin. En hoe dankbaar ze was met de creativiteit en ervaring van iedereen. Dat had geleid tot geweldige nieuwe projecten die echt uniek waren en waarmee ze de toon zetten in de markt. Projecten die ‘geven’ een nieuwe betekenis gaven.

Voor ze erg in had waren ze anderhalf uur verder en kwam dokter Bas weer binnen, in zijn dikke winterjas, die hij dicht om zich heen had getrokken. Zo koud was het toch ook weer niet? Maar daar kwam de aap uit de mouw. Of liever: de hond. Want in zijn hand hield Bas een roodbruin wollig hoopje hond, met de liefste ogen die ze ooit hadden gezien. “Het nest Tollers was te groot”, vertelde Bas, de moederhond had een keizersnede ondergaan en de pups waren gezond ter wereld gekomen. Maar voor deze speciale pup was extra aandacht nodig. Het was de kleinste uit het nest, en werd door de andere pups verdrongen. Maar er straalde een enorme levenslust uit het kleine diertje met de grote ogen. “Ik vrees dat we deze de komende weken met de fles moeten grootbrengen en daarna een heel goed baasje voor hem moeten zoeken.”

Iedereen verdrong zich rond het schattige mini-Tollertje. Kunnen we hem houden, ah, klonk het uit verschillende kelen. En zeven paar ogen keken haar smekend aan.

Maar ineens wist ze voor wie deze kerstpup bedoeld was. Hoe kun je je dankbaarheid beter tonen dan door een heel speciaal iemand een vriend voor het leven te geven? Iemand die zich in heel korte tijd geliefd wist te maken bij iedereen, met haar enthousiasme en oprechte aandacht. En die door haar creativiteit bovendien aan de wieg had gestaan van het meest succesvolle product van het afgelopen jaar: Tingsz. Iemand die dit jaar een nieuwe start heeft gemaakt met haar grote liefde en deze pup een liefdevol warm huis kan geven en alles wat hij nodig heeft.

Die iemand zit hier aan tafel. Voor jou, Suus. Je hebt het meer dan verdiend. En hij jou. O ja, een naam heeft hij al: Dinges.

#kerstdiner #Tingsz #Kunstvanhetgeven #Toller #creativiteit #dankbaar

ALLE BLOGS