By Acte

ALS JE DOET WAT JE LEUK VINDT, HOEF JE NOOIT TE WERKEN


Bijzondere momenten moet je vieren, vinden we bij Acte. En dat kan op allerlei manieren. Regelmatig heb ik zelf zo’n bijzonder moment, bijvoorbeeld als we met het hele team op maandagochtend gaan brainstormen.

Meestal doen we dat in de showroom, waar we alle ruimte hebben. Maar laatst was het zulk prachtig weer dat we besloten buiten te gaan zitten. Lekker in het zonnetje, met een kop thee of koffie en met het vooruitzicht op de zelfgemaakte wraps van onze vormgeefster Suus, die jarig was geweest.

Ineens begon het te stromen: de ideeën buitelden over elkaar heen, iedereen vulde elkaar aan en het leek zelfs of de vogels daardoor harder begonnen te fluiten en de zon nog feller scheen. Dit had niets meer te maken met ‘je werk doen’, maar met elkaar versterken en samen echt iets goeds ontwikkelen. Een mooier cadeautje is er niet.

Datzelfde gevoel kan ik krijgen bij een klant, als we samen aan tafel zitten en vrij kunnen brainstormen. Dan voel je dat er iets ontstaat, positief en vol energie. Dat vraagt wel om eerlijk en in vertrouwen met elkaar kunnen delen. Als iedereen zijn eigen bagage zo kan inzetten dat een ander er iets bruikbaars uit kan halen, dan wordt het er voor iedereen letterlijk en figuurlijk een beetje lichter op. En dan klopt het ook echt: als je doet wat je leuk vindt, dan voelt dat niet als werk, maar als een voorrecht.

Die uitspraak is trouwens niet van mij, maar van Mahatma Gandhi. Nog altijd een inspirerende man, die een geweldloze revolutie aanhing, gebaseerd op ‘ahimsa’: liefde en steun voor alles wat leeft. Doen we dat allemaal, dan maken met elkaar de wereld een stuk mooier. Dat is zeker geen werk, maar een voorrecht.

Van Gandhi is ook de volgende uitspraak: ‘Als je zorg draagt voor de middelen, zal het doel wel voor zichzelf zorgen’. Daar kom ik volgende keer met liefde op terug.

#Bijzondermoment #Positiviteit #inspiratie #Ghandhi #Ahimsa

ALLE BLOGS