By Acte

DE KUNST VAN HET GEVEN? AANDACHT!


1997. Het jaar van de laatste Elfstedentocht en van een van de warmste zomers van de vorige eeuw. Het jaar dat prinses Diana overleed en de Deltawerken werden voltooid. En ook het jaar dat ik met zoon Job nog in de MaxiCosi mijn eerste geschenkconcepten ontwikkelde.

Geven met gevoel

Voor mij draait geven om de ander raken, misschien zelfs ontroeren. Dat geldt voor een cadeautje voor je geliefde of kind, maar ook voor de medewerkers in je organisatie. Mensen moeten zich erdoor gewaardeerd voelen en positief worden aangesproken. Dat maakt een geschenk echt waardevol. Dat is ook precies de waarde die wij onze geschenken willen meegeven. Een moment om mensen weer even te laten voelen dat je blij met hen bent, dat ze belangrijk voor je zijn. Met een bijzonder, persoonlijk geschenk, waarvan je meteen weet dat er over is nagedacht en dat het met gevoel is gemaakt.

Het onverwachte gebaar

Een geschenk gaat daarom voor mij altijd om mensen en veel minder om budget. Aandacht kan in hele kleine dingen zitten. Een kaartje met een compliment en iets lekkers erbij, een briefje om te bedanken of om iemand een hart onder de riem te steken als dat nodig is. Het gaat om het onverwachte gebaar. En het is niet alleen wat je geeft, maar ook hoe je geeft. De boodschap achter elk geschenk van ons is: we willen jou verrassen, blij maken. Zodat je het gevoel hebt dat iemand tijd voor jou heeft gemaakt en de moeite heeft genomen om iets speciaals voor je te vinden.

Onze standaard: unieke aandacht

Een standaard kerstpakket is in mijn visie daarom een gemiste kans. Als je altijd van te voren weet wat je krijgt, dan is de verrassing weg en wordt het een gewoonte, een verworven recht. Het raakt niet meer en je voelt het ook niet als persoonlijke aandacht. Want juist de unieke aandacht, tijd en moeite die je als organisatie in je pakket stopt, dát wordt gevoeld en blijft hangen. Van een cadeautje dat met zorg is uitgezocht, zegt iemand over tien jaar nog: ‘O ja, dat heb ik toen gekregen’. En dan komt ook weer even dat positieve gevoel terug. Daarom maken we gewoon van elk geschenk een feestje.

2017. Een jaar dat zich nog mag gaan ontvouwen. Het jaar van Trump als president van de VS, het jaar van veranderingen. En het jaar dat zoon Job, inmiddels twintig jaar oud, in piektijden ons kantoor versterkt. Het kantoor van By Acte.

#1997 #waardevol #onverwachtgebaar #elkgeschenkiseenfeestje #zoonJob #Positiefgevoel #uniekeaandacht

ALLE BLOGS