By Acte

PUUR THUIS


Een paar maanden geleden kreeg ik ineens de vraag of we ons pand in Leende wilden verkopen. De geboden prijs was goed, het overwegen waard, al zaten we hier prima. Het bood ook kansen: een nieuwe, frisse start in een super duurzaam gebouw in Eindhoven. Het begon te leven. Tijdens onze jaarlijkse garagesale in december verkochten we daarom niet alleen restanten van onze kerstpakketten, zelfs de kasten uit onze showroom waren te koop.

En toen kwam het bericht dat de kopers zich hadden teruggetrokken. Dat was opnieuw schakelen. Even dan.

Want toen ik in de inmiddels vrijwel lege showroom stond, zag ik ineens weer de schoonheid, de kracht én de nieuwe mogelijkheden van dit monumentale pand. Daar waren we de afgelopen tijd toch een beetje blind voor geworden. Het was gewoon geworden, de verrassing was er vanaf.

De volgende dag zijn we met z’n allen om de keukentafel gaan zitten en om een lang verhaal kort te maken: het hele pand is inmiddels opgefrist, met frisse kleuren, nieuwe opstellingen en zelfs een loungeplek in de showroom. Een plek waar de creatieve ideeën vrij mogen stromen. En dat doen ze ook. Op deze heerlijke plek zijn dan ook onze nieuwe thema’s ontstaan, zoals Puur. Het bruist weer.

De vernieuwde showroom bleek zelfs de perfecte locatie voor onze ‘heidag’. Want waarom geld steken in een zaaltje als je zelf zo’n mooie ruimte hebt? Dat geld staken we liever in een ontzettend inspirerende bijdrage van cabaretier en filosoof Paul Smit over samenwerking, cultuur, verbinding en verandering. We werden bijna verlegen van zijn compliment over de manier waarop wij samenwerken en onze passie echt centraal stellen.

Net als van de fantastische beoordelingen die we kregen van onze klanten. Die zijn voor ons een inspiratie om de verwachtingen te overtreffen en te blijven verrassen. Want we hebben tenslotte aan den lijve ondervonden wat het betekent als dingen ‘gewoon’ worden.

Dus geen super duurzaam nieuw onderkomen voor ons. Maar daar staat tegenover dat we gewoon al heel lang doen met dit pand met zijn rijke historie. Dat is ook behoorlijk duurzaam, toch?! Hier voelen we ons gewoon nog steeds thuis. Soms moet je dat alleen weer even zien.

Laatst zag ik de film ‘The Power of the Heart’, gemaakt door de Tilburgse schrijver en producent Baptist de Pape. Daarin vertellen toonaangevende schrijvers als Isabel Allende, Maya Angelou en Paulo Coelho over, inderdaad, de kracht van het hart. Die laatste zegt in zijn boek De Alchemist: ‘Waar je hart is, daar zul je de schat vinden’.

Ons hart ligt bij waarderend schenken. Bij verwonderen en verrassen. En dat doen we met hart en ziel vanuit ons verrassend mooie pand. Kom gerust een keer langs!

#frissestart #heidag #verrassen #verwonderen #verkooppand

ALLE BLOGS