By Acte

WAT EEN BEETJE POSITIEVE AANDACHT VOOR VERSCHIL MAAKT


Kent u dat, van die ochtenden dat niets wil. Dat je niet alleen met het verkeerde been, maar eigenlijk met het verkeerde lijf uit bed stapt? Ik had laatst zo’n dag. Werkelijk alles zat tegen.

Te laat arriveerde ik op mijn afspraak. De dame achter de balie schonk mij een oprechte, warme glimlach en vroeg vriendelijk wat ze voor me kon betekenen. Ik legde uit voor wie ik kwam en dat ik helaas te laat was. Die boodschap bleek al bekend – ik had vanuit de auto gebeld – en de tijd was nuttig besteed. “Hij komt u zo ophalen, geen probleem! Zal ik ondertussen iets te drinken voor u halen en uw jas aannemen? En daar is het toilet als u zich nog even wilt opfrissen.”

Wat een aandacht, wat een attentie. Ik voelde me langzaam weer ontspannen en opgeladen door de positieve sfeer in het bedrijf. De mensen die langs kwamen, zeiden vriendelijk gedag of glimlachten even.

Met uitgestoken hand kwam de man met wie ik de afspraak had even later op me af. Ik complimenteerde hem met zijn medewerkers, die oprecht plezier in hun werk leken te hebben. Hij keek me even aan en zei toen: “Nu zie je het zelf, het effect van waarderend schenken.”

#aandacht #waarderendschenken #Positiviteit

ALLE BLOGS