By Acte

WAT EEN BEETJE POSITIEVE AANDACHT VOOR VERSCHIL MAAKT

23.03.2014

Geschreven door

 

Kent u dat, van die ochtenden dat niets wil. Dat je niet alleen met het verkeerde been, maar eigenlijk met het verkeerde lijf uit bed stapt? Ik had laatst zo’n dag. Werkelijk alles zat tegen.

 

 

Te laat arriveerde ik op mijn afspraak. De dame achter de balie schonk mij een oprechte, warme glimlach en vroeg vriendelijk wat ze voor me kon betekenen. Ik legde uit voor wie ik kwam en dat ik helaas te laat was. Die boodschap bleek al bekend – ik had vanuit de auto gebeld – en de tijd was nuttig besteed. “Hij komt u zo ophalen, geen probleem! Zal ik ondertussen iets te drinken voor u halen en uw jas aannemen? En daar is het toilet als u zich nog even wilt opfrissen.”

 

Wat een aandacht, wat een attentie. Ik voelde me langzaam weer ontspannen en opgeladen door de positieve sfeer in het bedrijf. De mensen die langs kwamen, zeiden vriendelijk gedag of glimlachten even.

 

Met uitgestoken hand kwam de man met wie ik de afspraak had even later op me af. Ik complimenteerde hem met zijn medewerkers, die oprecht plezier in hun werk leken te hebben. Hij keek me even aan en zei toen:  “Nu zie je het zelf, het effect van waarderend schenken.”

Please reload

20.09.2018

15.07.2015

14.04.2015

09.03.2015

17.12.2014

10.07.2014

Please reload

ALLE BLOGS

Logo By Acte

Ambachtweg 73

5731 AE Mierlo

T:040 20 60 100

M:info@byacte.nl

  • By Acte Facebook
  • By Acte Instagram
  • By Acte LinkedIn