By Acte

EEN FEEST OM UIT TE PAKKEN


Laatst kwam er onverwacht bezoek langs. Die zijn vaak het leukst. Zeker in dit geval: een oude vriendin, die met een brede lach binnenstapte, onder het motto. “Ik was toevallig in de buurt.”

Helemaal toevallig was haar bezoekje niet. Ze overhandigde me namelijk een prachtig ingepakt cadeautje. Het papier was met zorg uitgekozen en ze had er een foto van de bloemen in haar weelderige boerderijtuin bijgedaan. Achterop stonden een paar lieve woorden.

Ik vond het pakje bijna te mooi om uit te pakken. Uiteindelijk deed ik het toch. Een mandje, waarschijnlijk ooit ergens bij gekregen, maar nu gevuld met allerlei lekkers uit haar tuin. Precies wat ik lekker vind.

De waarde vertaald naar geld, was bijna niets. Maar voor mij was het enorm waardevol. Omdat het liet zien dat ze echt aan me had gedacht. Dat ze mij het waard vond om iets speciaals voor te doen. Om tijd voor te maken. Zij verstaat van nature de kunst van het waarderend schenken. En ze is voor mij een grote inspiratiebron. Omdat ze is wie ze is.

#Toevallig #waardevol #inspiratiebron #waarderendschenken #tijd

ALLE BLOGS