top of page
Search
  • Writer's pictureBy Acte

Op reis gaan om thuis te komen

Updated: Apr 3, 2023


Suzan, ons creatieve brein die met zachte kracht de studio aanstuurt, is dit jaar tien jaar bij By Acte. Tien jaar waarin ze, zoals ze zelf zegt, een reis naar zichzelf maakte. En die reis is wat ons betreft nog lang niet ten einde.


“Tien jaar geleden maakte ik kennis met By Acte, via een oud klasgenoot die op dat moment voor (toen nog) Acte de Présence de vormgeving deed. Hij vertelde mij dat hij wegging en ik zat op dat moment niet zo lekker bij mijn huidige baan. Ik kwam op sollicitatiegesprek en was echt superzenuwachtig. Nog diezelfde middag kreeg ik een telefoontje van Ellen dat ik het helaas niet was geworden. Maar ze wilde me wel helpen om uit die voor mij giftige situatie te stappen… Mede door Ellen heb ik toen toch de stap gemaakt om mijn vaste baan op te zeggen. Dat moment voelt voor mij nog steeds als het begin van de weg naar mezelf. Want echt mezelf was ik tot dan toe nooit echt geweest voor mijn gevoel.


Na drie maanden bij een callcenter waar ik telefonisch servicegesprekken voerde over zorgverzekeringen, kreeg ik plotseling telefoon van Ellen. Of ik misschien toch voor Acte wilde komen werken? Natuurlijk wilde ik dat!


De eerste jaren voelde ik me echt een broekie, maar wel een broekie die in een heel warm bad terecht was gekomen. En in plaats van te krimpen in dat warme water, begon ik te groeien. De eerste ontwerpen gingen nog wat stroef, maar al snel werden de visuals steeds mooier. En het werden er ook steeds meer, want ook Acte groeide. Dit was zo gaaf om te zien.


Er is in de afgelopen tien jaar zoveel gebeurd. Acte de Présence werd By Acte. Van een bedrijfje met een vrouw of vijf, werken we nu met een super team van 25 mensen (nog steeds wel vooral vrouwen). Toen de mooie boerderij in Leende te klein werd, verhuisden we naar ons huidige pand in Mierlo. En het voelt alsof we nog maar net zijn begonnen.


Wat bij mij overheerst is een gevoel van dankbaarheid. Dankbaar voor de stap die ik dankzij Ellen tien jaar geleden durfde te zetten. Ik ben dankbaar voor de ruimte en het vertrouwen dat ik heb gekregen. Ik leerde dat ik veel meer kanten heb dan alleen maar dat verlegen, lieve meisje zonder vertrouwen in mezelf. Meer kanten die het verdienden om een beetje meer licht te vangen en hun kleur op de wereld te laten schijnen. Ik kreeg de kans om de studio uit te bouwen met meer creatievelingen. Want zo werkt dat. By Acte groeide en ik groeide mee. Ellen nam me tien jaar geleden mee onder haar vleugels en we zijn gaan vliegen.


In een wereld die steeds verandert en die ons ook steeds weer kansen biedt, gun ik dat iedereen: een lichtje dat je leidt naar jouw eigen plek. Een plek waar je jouw eigen veerkracht, weerbaarheid en eigenwaarde kunt versterken. Een plekje waar je kunt ontladen en waar je helemaal jezelf kunt zijn. En waar je kunt groeien.


En o ja, ik ben ook elke dag nog dankbaar voor dat geweldige kerstcadeau acht jaar geleden, toen ik als extra blijk van waardering van Ellen mijn hond Miro kreeg. Miro vormt samen met de andere honden inmiddels een eigen team op ons kantoor.”


En wij zijn superblij met jou Suus! Op naar de volgende tien jaar.

223 views0 comments

Recent Posts

See All

Dankbaar

Commentaires


bottom of page